ტომატპროდუქტების შრობის ინტენსიფიკაცია

Main Article Content

მ. მიქაბერიძე

ანოტაცია

მოცემული ნაშრომი ეძღვნება მშრალი ტომატპროდუქტების წარმოების პროცესში ინფრაწითელი სხივური ენერგიის გამოყენებას. ჩვენს მიერ შემუშავებულია მშრალი ტომატპროდუქტების წარმოების ტექნოლოგიური სქემა; დადგენილია ინფრაწითელი (იწ) სხივური ენერგიით ტომატის ნედლეულის თბური დამუშავების (შრობა) ოპტიმალური რეჟიმული პარამეტრები; აგებული იქნა პროცესის შრობის მრუდები, შრობის სიჩქარის მრუდები, ტემპერატურული მრუდები, გაკეთდა ანალიზი და დასკვნები. იწ სხივური ენერგიით ტომატპროდუქტების შრობის მეთოდი ინტენსიურია, მიზანშეწონილი და პერსპექტიული.

საკვანძო სიტყვები:
მშრალი ტომატპროდუქტები, ინფრაწითელი სხივური ენერგია, თბური დამუშავება
გამოქვეყნებული: Sep 19, 2020

Article Details

გამოცემა
სექცია
ბიოსამედიცინო ეკოლოგია