ტომატპროდუქტების შრობის ინტენსიფიკაცია
Main Article Content
ანოტაცია
მოცემული ნაშრომი ეძღვნება მშრალი ტომატპროდუქტების წარმოების პროცესში ინფრაწითელი სხივური ენერგიის გამოყენებას. ჩვენს მიერ შემუშავებულია მშრალი ტომატპროდუქტების წარმოების ტექნოლოგიური სქემა; დადგენილია ინფრაწითელი (იწ) სხივური ენერგიით ტომატის ნედლეულის თბური დამუშავების (შრობა) ოპტიმალური რეჟიმული პარამეტრები; აგებული იქნა პროცესის შრობის მრუდები, შრობის სიჩქარის მრუდები, ტემპერატურული მრუდები, გაკეთდა ანალიზი და დასკვნები. იწ სხივური ენერგიით ტომატპროდუქტების შრობის მეთოდი ინტენსიურია, მიზანშეწონილი და პერსპექტიული.
საკვანძო სიტყვები:
მშრალი ტომატპროდუქტები, ინფრაწითელი სხივური ენერგია, თბური დამუშავება
გამოქვეყნებული:
Sep 19, 2020
Article Details
გამოცემა
სექცია
ბიოსამედიცინო ეკოლოგია
PKPApplication::getCCLicenseBadge(https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0)