ტყემლის ნაყოფის გადამუშავების შედეგად მიღებული ნარჩენები და ჩვენი საცხოვრებელი გარემო

Main Article Content

ჯ. ფუტკარაძე
მ. ვანიძე
ა. კალანდია

ანოტაცია

ჩატარებულია ტყემლის ნაყოფის კურკის ქიმიური შედგენილობის შესწავლა, მცენარეული ნედლეულისა და გადამუშავების ანარჩენების ვალორიზაციის ინოვაციური ტექნოლოგიების შემუშავება გარემოზე უარყოფითი ზემოქმედების შესუსტების მიზნით ციკლური ეკონომიკის პრინციპების გამოყენებით. ტყემლის კურკისაგან მიიღება 40%-მდე ზეთი, GC (აირ-სითხური ქრომატოგრაფია) კვლევით, რომლის შედგენილობაში დადგინდა ოლეინის მჟავას დომინანტური შედგენილობა(62%).

გამოქვეყნებული: Dec 4, 2022

Article Details

გამოცემა
სექცია
ლანდშაფტები და სასურსათო ეკოლოგია